Småbarnsmødrenes tips: Disse babyklærne trenger du egentlig
Hvilke plagg, hvor mange av hver og ull eller bomull? Bluum har snakket med småbarnsmødre, og her kommer tipsene til hva du trenger til babyen – og hva du ikke trenger å bruke penger på.
Må ha!

Bodyer og andre babyplagg fra Laska – i den mykeste merinoullen på markedet – finner du hos Bluum.no
Bodyer (kortermede og langermede) – gjerne i ull
Tynne ullbodyer er gull for babyen. Ull er både temperaturregulerende og fukttransporterende samtidig som det holder babyens kroppstemperatur stabil. Derfor anbefaler vi i Bluum ull til babyen – hele året!
Bukser
Sokker faller ofte av de små bena, og derfor er bukser med føtter gode for å være sikker på at de små babytærne holder seg varme.

De kjempesøte hekle-tøflene fra Northern Toes sitter godt på den vesle foten.
Tøfler
Tøfler er geniale for babyen – de strammer ikke og er gode og varme.
Vanlige bukser eller sparkebukser?
“Vanlige” bukser med knapper og smekk er søte, men ikke de mest praktiske eller behagelige for babyen. Dersom du kler babyen i bukser er det viktig med bred strikk i livet, slik at ingenting strammer på magen. Sparkebukser er behagelige for babyen å ha på, og med knapper gjør det bleieskift enkelt!

Denne supermyke pyjamasen i økologisk merinoull har lang glidelås som gjør det enkelt å skifte på babyen.
Ullpysjer
Ullpysj med glidelås er supert til babyen. Myk merinoull er deilig for babyen å sove i, og har pysjen i tillegg føtter så slipper du å være bekymret for at den lille skal bli kald på tærne i løpet av natten. Dersom den ikke har føtter så er ullsokker uten for stram strikk bra å bruke. Tips! Unngå pysjene som har knapper bak, det er upraktisk og ubehagelig for babyen å ligge på.
Heldress i ull
En lun heldress er behagelig for babyen og enkel å ta på når man skal på biltur eller på besøk. Den varmer også godt på trilletur vinterstid.

Disse søte luene er i supermyk, økologisk merinoull.
Luer
Ull-luer som kan knytes er varme og gode – og kan brukes hele året.
Vinterbaby?
Votter uten tommel er et must for babyen som er født i de kalde månedene.
Supertips
Et tips fra en småbarnsmor er at det ikke er nødvendig å kjøpe inn alt før babyen er født. Bruk litt tid på å se hva det trengs mye av, og du slipper å sitte igjen med plagg med merkelapper på, fordi babyen vokste så fort og hadde så mye klær at dere ikke fikk brukt alt.

Ingenting er som et strikket babyplagg i myk og deilig ull
Supertips 2
Ull, ull, ull!
Ull er enklere å kle på den lille, fordi det er mer stretch i ullplaggene enn i vanlig bomullsklær.
Må ikke ha!
Gensere
En søt strikkejakke kan absolutt være kjekt å ha, men generelt så er gensere veldig upraktiske fordi de sklir lett oppover babyens mage.
Sko
Sko til baby er unødvendig. Selv om de er supersøte å se på, så er de bare pynt som hemmer bevegelse og ikke har noen funksjon.
Hettegensere
Hettene klumper seg og er irriterende for det lille babyhodet å ligge oppå.
Kjoler
Det er klart det er koselig å kle jenta si i kjole i spesielle anledninger, og særlig om mormor eller farmor har strikket den. Men i det daglige er det ikke et praktisk plagg verken for stor eller liten, så det er ikke noe du trenger å kjøpe inn veldig mye av.
Hårbånd
Det kan hende du av og til vil pynte babyen med et hårbånd, men stort sett har babyen på seg lue, og det er kanskje unaturlig å ha med seg hårbånd i stellevesken og bytte til det når du kommer inn på kafeen eller på besøk til noen?
Luer som matcher bodyer
Det bugner over at matchende sett, og det kan være veldig fristende å kjøpe inn luen som hører til bodyen. Men dropp det! Du trenger ikke like mange luer som bodyer, og har du et par gode ull-luer, så har du mer enn nok.
Syntetiske kosedresser
De er så himla søte å se på, disse myke dressene, men de puster ikke noe særlig, og babyen kan fort bli klam av å ha den på seg. Nok en gang: ull er ikke tull!
Størrelser på babyklær
50 cm: Nyfødt
56 cm: 0–2 måneder
62 cm: 2–4 måneder
68 cm: 4–6 måneder
74 cm: 6–9 måneder
80 cm: 9–12 måneder