Verdens beste bursdagskake til 1-åringen
Vi er dristige nok til å kalle det verdens beste bursdagskake. Den er sunn, smaker nydelig og er lett å lage. Hva mer kan man ønske seg?
En rå bursdagskake med sunt fett og fiber er et friskt og smart alternativ til bløtkaker. Den kan nytes med god samvittighet av både små og store. Hurra!
Kakebunn:
100 gr nøtter (Velg mellom mandler, cashew eller pistasj. Du kan også blande.)
50 gr revet kokos
1 ss kokosolje
1 liten klype salt
6-8 dadler (hvis de er harde må de først bløtlegges i 2 timer)
Fyll:
250 gr bær eller mango
2 ss lønnesirup eller honning
200 gr nøttesmør av kokos, mandel uten skall eller cashew
2 ss kokosolje
2 ss appelsinjus
Slik lager du kaken:
Kvern ingrediensene til kakebunnen i en food prosessor. Kjør i 2-3 minutter til deigen henger sammen. Ha over i en liten kakeform og press deigen ut. Kanskje har du en justerbar kakeform? Den passer ypperlig til rå kaker.
Lag en puré av mango eller bær. Smelt kokosoljen. Hell den i puréen sammen med resten av ingrediensene. Når alt er blandet godt, heller du det over kakebunnen.
La kaken stå kaldt i kjøleskapet (eller frys den) og ta den ut 10-15 minutter i forkant av feiringen. Pynt med masse frisk og fin frukt. God bursdagsfeiring!
Oppskriften er utviklet og godt utprøvd av Therese D’Este Thomassen i Fra Hage til Mage sammen med barn.