Til deg som lager matpakker til barn

Matpakken er en kilde til begeistring, men som i Knudsen og Ludvigsens «Matpakkespisevise» kan den også være en kilde til skrekk! Jeg har selv jobbet i barnehage og sett at barn har med seg alt fra Nugatti-skiver til en enkel krabbeklo som må knuses. Andre har så spennende matpakker at man beundrer tiden og kreativiteten som er lagt ned på kjøkkenet der hjemme. 

Barn trenger sunt påfyll til en lang dag, og det er store forskjeller på hvor mye mat barnehager og skoler tilbyr. Matpakken kommer derfor godt med – ikke minst om barnet skal rett videre på nye aktiviteter, eller ut på tur. Rester fra middag og grønnsaker gir mange muligheter til å trylle frem deilige småretter. Det er ikke alltid det skal så mye til for å begeistre barn; nøtter, frukt og grønnsaker kan gjøre matpakken til en god venn i ryggsekken. Topp gjerne det hele med en fin lapp som tryller fram et lite smil.

Den som liker god mat, blir gjerne også interessert i å lage maten selv. Belli elsker å lage mat, og kanskje matpakketipsene hennes barnets gnist til å kokkelere selv? La barnet få prøvet seg! Oppskriftene er enkle å lage. God matpakkelaging og -spising!

Hilsen Therese

Litt om våre samarbeidspartnere

Therese D’Este Thomassen er innehaver av Fra Hage til Mage, et matkultursenter for barn og unge i Stavanger. Hun brenner for å fremme et sunt kosthold og skape matglede hos barn og unge. Det gjør hun gjennom kurs for barn og for foreldre, og ved å tilby skoler et supplement til mat- og helsefaget og barnehageansatte inspirasjon til matlaging sammen med barna. Therese har utarbeidet alle oppskriftene til Bob & Belli matbokser.

Felix Andre Skulstad er fotograf i Stavanger og står bak alle foto og videoer av Bob & Belli matbokser.

Din handlekurv